Dansk hjemmeside for interesserede i

Et Kursus I Mirakler

kontakt

 
flag
afrikaans
flag
bulgarian
gif
chinese
flag
croation
flag
dansk
flag
deutsch
flag
dutch
flag
español
flag
fnnish
flag
français
flag
hebrew
flag
italiano
flag
norsk
flag
polski
flag
portuguese
flag
russian
flag
slovene
flag
svensk
flag
usa
 

Introduktion til Et Kursus i Mirakler

Følgende sætninger fra Introduktionen til Et Kursus i Mirakler er sandsynligvis de oftest citerede fra Kurset. De opsummerer essensen af dette dybtgående værk, og indeholder betydninger, der ikke er til at se for de fleste ved første øjekast:
Kursets mål er ikke at lære dig kærlighedens mening, for den kan ikke læres. Dets mål er derimod at fjerne blokeringerne for bevidstheden om kærlighedens tilstedeværelse, som er din naturlige arv. Det modsatte af kærlighed er frygt, men det som er altomfattende kan ingen modsætning have.

Dette kursus kan derfor ganske enkelt sammenfattes således:

Intet virkeligt kan trues.
Intet uvirkeligt eksisterer.
Heri ligger Guds fred.


 


The Foundation for Inner peace har en “catalog” site, der kan kontaktes på
shop.acim.org/products/danish
 
 

Om undervisning i og studiet af Et Kursus i Mirakler

Et Kursus i Miraklers officielle undervisnings-organisation er Foundation for A Course in Miracles (FACIM), som er en søsterorganisation til FIP, og de har tilsammen en omfattende hjemmeside med et væld af engelsksproget undervisningsmateriale:
 


www.facim.org/~facim/teach.htm
 

Denne hjemmeside indeholder materiale til at studere EKIM

Denne Miracles Studies site er en samling af ressourcer på nettet, der kan være interessante både for studerende af og lærere i EKIM, uanset deres hidtidige erfaring. De links der findes på denne hjemmeside giver muligheder for at gå fra den ene netressource til den anden. Der findes desuden en søgemaskine der kan hjælpe med at finde artikler, definitioner, forfattere og bestemte Kursusbegreber. Denne søgemaskine kan også finde begreber på dansk.
 

En beskrivelse af EKIM

Et Kursus i Mirakler er blevet beskrevet på forskellige måder, og her er nogle få: “Det mest interessante værk på engelsk fra det tyvende århundrede”, “Erstatter Bibelen”, “En slags kristen vedanta”, “En nutidig form for “den evige filosofi””, “Et satanisk værk”, “New age spiritualitet” og “Gammeldags, selv-bedragerisk kristendom”.

Studerende af zenbuddisme ser ligheder imellem deres åndelige forståelse og Kursets. Andre finder i Kurset budskaber der ligner J. Krishnamurtis. Studerende af Koranen vil sikkert sætte pris på, at Kurset anerkender at det kun er een af mange åndelige veje, der alle har det samme mål, som er kærlighed og fred imellem brødre, der omfatter hele menneskeheden.

I forordet til ACIM, som Helen Schuchman skrev ca. et år efter udgivelsen af Et Kursus i Mirakler, siger hun: “Det er ikke hensigten at det skal danne grundlag for endnu en kult. Dets eneste formål er at vise en måde, som vil give nogle mennesker muligheden for at finde deres egen Indre Lærer.” (Tekstbogen, Forord, p. xii)

At man er i stand til at kontakte denne “Indre Lærer” er afgørende, hvis man ønsker at lade tilgivelse lede sit liv i verden, og derigennem finde fred og være til hjælp. Kurset drejer sig ikke om at lave en bedre verden, men om at lave et fredeligere menneske igennem åndens indvirkning og erindringen om Guds Kærlighed, som den “Indre Lærer” opbevarer i den del af ånden der kaldes “sindet”. En fredeligere verden vil dukke frem når sindene helbredes for deres egoers tro på adskillelse og konkurrerende interesser.


Søgning efter EKIM-emner:


 

Hvis du ikke fandt hvad du søgte, så send en e-mail til: Karl Boysen
 


Miracle Studies Navigation Table

Index of Resources Discussion Group FAQ about ACIM 50 Miracle Principles
Biographical: Helen, Bill, Ken Unauthorized Manuscripts The Story of A Course in Miracles The Psychology of ACIM
The Course's Use of Language What is Forgiveness?  Copyright Related Info Question/Answer Service