Welkom op Miracle Studies
de website voor studenten van
EEN CURSUS IN WONDEREN 


 
 
 
 

flag
afrikaans
flag
bulgarian
gif
chinese
flag
croation
flag
dansk
flag
deutsch
flag
dutch
flag
español
flag
fnnish
flag
français
flag
hebrew
flag
italiano
flag
norsk
flag
polski
flag
portuguese
flag
russian
flag
slovene
flag
svensk
flag
usa
 
Inleiding tot Een cursus in wonderen
De onderstaande zinnen uit de Inleiding op het Tekstboek van Een cursus in wonderen zijn waarschijnlijk de meest geciteerde uit de Cursus. Ze vatten kernachtig de essentie van dit diepzinnige boek samen die veel verder reikt dan de meesten bij eerste lezing zullen bevatten:
De cursus beoogt niet de betekenis van liefde te onderwijzen, want dat gaat wat onderwezen kan worden te boven. Hij beoogt echter wel de blokkades weg te nemen voor het bewustzijn van de aanwezigheid van liefde, die jouw natuurlijk erfgoed is. Het tegendeel van liefde is angst, maar wat alomvattend is kent geen tegendeel.

Deze cursus kan daarom heel eenvoudig aldus worden samengevat:

Niets werkelijks kan bedreigd worden.
Niets onwerkelijks bestaat.
Hierin ligt de vrede van God.
 

 

Meningen over Een cursus in wonderen (ECIW)

Een cursus in wonderen wordt op heel verschillende manieren beoordeeld. Velen zijn van mening dat dit het belangrijkste boek van de twintigste eeuw is. Anderen zeggen dat het de Bijbel vervangt, een soort christelijke Vedanta is, of een moderne vorm van de ‘eeuwige wijsheid’ (perennial philosophy). Maar ook wordt gezegd dat het een duivelswerk is, new age spiritualiteit, of een ouderwetse vorm van christelijke zelfmisleiding.

Mensen die vertrouwd zijn met het Zen Boeddhisme zien overeenkomsten met hun spirituele inzichten en benaderingswijze. Anderen vinden dat de boodschap lijkt op die van Krishnamurti. Studenten van de Koran waarderen dat de Cursus duidelijk maakt dat het maar één van de duizend spirituele wegen is die allemaal kunnen leiden naar liefde en vrede voor alle medemensen.

In het Voorwoord van Een cursus in wonderen, dat Helen Schucman schreef ongeveer een jaar na het verschijnen van de Engelse editie, zegt ze: ‘Het is niet de bedoeling dat hij de grondslag wordt voor een nieuwe cultus of sekte. Hij beoogt slechts een manier aan te reiken waarmee sommige mensen in staat zullen zijn hun eigen Innerlijke Leraar te vinden.’ (Tekstboek, Voorwoord, p. viii ).

Het vinden van die ‘Innerlijke Leraar’ is essentieel om vergeving tot het richtsnoer van je leven te kunnen maken en zo vredig en dienstbaar in de wereld te staan. Toch gaat de Cursus niet over het verbeteren van de wereld. Wat hij wil is: met behulp van de geest en onze Innerlijke Leraar die voor ieder van ons de herinnering aan de Liefde van God in ons bewaart, ons helpen vrediger te worden. Een betere wereld ontstaat wanneer mensen bevrijd zijn van hun ego-geloof in afgescheidenheid en strijdende belangen.
 

Informatie over Een cursus in wonderen

In het Engels


De Amerikaanse uitgever van A Course in Miracles is: de Foundation for Inner Peace (FIP). FIP heeft zijn eigen website home page op www.acim.org en een catalogus met alle publicaties op: shop.acim.org/products/dutch.

Foundation for Inner Peace
PO Box 598
Mill Valley CA 94942-0598
Tel: 01-415-388-2060
e-mail: orders@acim.org
 


De zusterorganisatie die zich toelegt op het onderwijzen van ECIW is de Foundation for A Course in Miracles (FACIM), ook die heeft een eigen website, die een grote hoeveelheid studiemateriaal bevat:  www.facim.org

Foundation for A Course in Miracles
41397 Buecking Drive
Temecula, CA 92590-5668
tel: 01-909-296-6261
fax: 01-909-296-9117
 

In het Nederlands


Bezoek voor informatie over Een cursus in wonderen in het Nederlands de website van de Stichting Miracles in Contact: http://www.miraclesincontact.nl/ (met vele links).

U kunt ook schrijven naar:
Stichting Miracles in Contact
Postbus 127
8200 AC Lelystad
tel: (0031)320-28 45 35
fax: (0031)320-28 45 36

Voor Nederlandstaligen voor wie Een cursus in wonderen nog betrekkelijk nieuw is en korte informatie zoeken over wat de Cursus is en waar die over gaat, zijn er de volgende web-pagina’s:
Een inleiding op Een cursus in wonderen: http://www.miraclesincontact.nl/htm/acim2.htm
En het Voorwoord van Een cursus in wonderen (in drie delen: Hoe de Cursus is ontstaan, Wat de Cursus is en Waar de Cursus over gaat): http://www.miraclestudies.net/DutchPref.html


Een internationale zoekmachine voor Miracle Studies

Wil je informatie over de Cursus en het voortdurend groeiend aantal websites, type dan een sleutelwoord of zin in een van de twee boxen.


Spezifische Suche zu EKIW (geben Sie einen oder mehrere Suchbegriffe
ein - auch englisch oder in einer der eingangs dieser Homepage angezeigten Sprache):

 

Miracle Studies Navigation Table

Index of Resources Discussion Group FAQ about ACIM 50 Miracle Principles
Biographical: Helen, Bill, Ken Unauthorized Manuscripts The Story of A Course in Miracles The Psychology of ACIM
The Course's Use of Language What is Forgiveness?  Copyright Related Info Question/Answer Service